.:vietnamese groentecurry

pittig!

-recept voor 2 personen-

...ingrediŽnten...

2 lente-uitjes, in ringetjes
100 gr. wortels
100 gr. sperziebonen
255 gr. aardappels, geschild en in blokjes
1 aubergine
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 1/2 el plantaardige olie
2 stengels citroengras, gekneusd en gewassen
3 el masala
2 tl trassie
2 rode chilipepers, gedroogd en fijngehakt
200 ml. kokosmelk
200 ml. groentebouillon
citroenrasp van 1 citroen -
zout


-1-de aubergine in plakken van 2 1/2 cm snijden en er zout op strooien. 10 min. laten staan, het vocht afgieten en iedere plak in vieren snijden. als je dit niet doet krijg je bij het bakken auberginepap...de andere groenten ook snijden in stukjes van ongeveer 3 1/2 cm.
-2-verwarm de olie in je koekenpan, bak de lente-uitjes en de knoflook even aan. dan de masala, citroengras, pepers en trassie erbij en zon 5 min. bakken. daarna de bouillon, kokosmelk en citroenrasp erbij doen en aan de kook brengen. het vuur lager zetten, de groenten en aardappels erin doen en gedeeltelijk afgedekt laten pruttelen totdat alles zacht is en het vocht ingekookt.
-3-de stengels citroengras verwijderen.


p.s. niet helemaal vegetarisch want er zit trassie in... da's toch vis

Dit artikel is toegevoegd op donderdag 27 december 2007

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.