.:marokkaanse zoete tomatenjam

heerlijk voor op brood, soort tapenade maar dan marokkaans. moet 50 min. pruttelen, maar de voorbereiding is makkelijk.

-recept voor 6,25 dl.-

...ingrediŽnten...


1,5 kg tomaten
60 ml olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
1 tl gemalen gember
1 kaneelstokje
1/4 tl versgemalen zwarte peper
1/4 tl gemalen saffraandraadjes
60 gr tomatenpuree
1/2 tl zout
2 el honing
1 1/2 tl gemalen kaneel

-1- halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. rasp het vruchtvlees grof en gooi het vel weg. rasp de uien grof.
-2- de olijfolie verhitten in een pan met dikke bodem. op laag vuur de ui 5 min fruiten. de uitgeperste knoflook, gember, het kaneelstokje en peper toevoegen en 1 min bakken.
-3- saffraan, tomatenpuree, zout en tomaten toevoegen, en onafgedekt 45-50 min stoven op laag vuur, tot het grootste deel van het vocht is verdampt. af en toe roeren onder het indikken.
-4- als de olie zich afscheidt van het mengsel de honing en kaneel toevoegen en 2 min doorkoken.
-5- als het niet opgaat kun je het in een schone, goed afgesloten pot een week in de koelkast bewaren.


bron: 'de complete marokkaanse keuken'

Dit artikel is toegevoegd op maandag 03 december 2007

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.