.:stoofpeertjes

zoals mijn moeder ze maakt! zo in de pan, maar lang op het vuur...

-recept voor 2 personen-

...ingrediŽnten...

1 kg gieser wildeman peertjes
1/2 fles fruitige rode wijn
1 kaneelstokje
1 zakje vanillesuiker
paar druppels azijn
4 el suiker
maizena

-1- de peertjes schillen en in vieren snijden. in pan doen met de wijn, het kaneelstokje, azijn en vanillesuiker. aan de kook brengen en een uurtje of 3-4 op het allerlaagste pitje van je gasstel heel zachtjes laten pruttelen. (als je het hebt op je petroleumstel, zo maakt mijn moeder ze)
-2- als ze mooi dieprood en zacht zijn de suiker erbij doen en aan de kook brengen. even laten inkoken en de pan van het vuur halen.
-3- afgieten en het kookvocht opvangen. dit binden met maizena en een gedeelte weer bij de peertjes doen.
-4- opeten.

Dit artikel is toegevoegd op maandag 05 november 2007

.:reacties

Ronald schreef:

Ze waren echt super!
05/11/07 15:21:38

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.