.:appel-kwarktaart

heerlijke kwarktaart uit de oven

-recept voor 1 taart-

...ingrediŽnten...

500 gr zachtzure appels
150 gr suiker
3 eieren
250 gr kwark
150 gr cakemeel
3 el citroensap
100 gr boter + boter om in te vetten
50 gr geschaafde amandel
2 el suiker+1 el kaneel, gemixt

[springvorm +/- 22 cm)

-1- de oven voorverwarmen op 160į
-2- de appels schillen en in plakjes snijden. de helft van het citroensap erover verdelen. de rest van het citroensap door de kwark roeren. de vorm invetten met ruim voldoende boter.
-3- de boter en suiker tot een soepel geheel kneden. de eieren er 1 voor 1 door roeren, en dan de citroenkwark erbij. het cakemeel er luchtig doorheen roeren. dit beslag over de ingevette springvorm verdelen, de appels erover verdelen, dan het amandelschaafsel en als laatste het suiker- kaneelmengsel erover strooien.
-4- iets onder het midden van de oven zetten en in ongeveer 50 min. gaar bakken.




Dit artikel is toegevoegd op zondag 07 oktober 2007

rubriek: zoet
door: Linda

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.