.:hartige taart met tomaat en ui

mmmm met mosterd, in 20 min. gemaakt en dan 30 min. in de oven

-recept voor 3 personen-

...ingrediŽnten...

4-5 plakjes bladerdeeg
250 g champignons, in stukjes
3 uien, in ringen
3 tomaten, in plakjes
3 eieren
100 ml slankroom
3 el grove mosterd
1 el gedroogde tijm
150 g geraspte belegen kaas
boter om in te vetten en de champignons en uien in te bakken
paneermeel
zwarte peper uit de molen

[springvorm 20-24 cm doorsnede]

-1- de bladerdeegplakken ontdooien, oven voorverwarmen op 225 graden.
-2- de uien in wat boter lichtbruin bakken. uit de pan halen en de champignons ook even bakken. eieren, room, tijm en mosterd door elkaar kloppen. de helft van de kaas erdoor roeren en peper naar smaak erboven malen.
-3- de vorm invetten en met de bladerdeeg bedekken. (beetje dun uitdrukken in de 'hoek', anders proef je alleen maar bladerdeeg) met een vork gaatjes in de bodem prikken, en de bodem met wat paneermeel bestrooien.
-4- eerst de uien over de bodem verdelen, dan de champignons en dan de tomaat. het eimengsel erover schenken en als laatste de rest van de kaas erover.
-5- 30 min. in de oven zetten tot 'ie gaar is.

Dit artikel is toegevoegd op maandag 24 september 2007

.:reacties

Trijnie schreef:

aah lekker, ga ik maken Linda
12/11/07 13:46:30

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.