.:chocoladetaart

mmmmmm

-recept voor 8 personen-

...ingrediŽnten...

115 g. pure chocolade, in stukjes gebroken
175 boter, op kamertempratuur
200 g. lichtbruine basterdsuiker
1 tl. vanille-essence
3 eieren, losgeklopt
150 ml. griekse yoghurt
150 g. zelfrijzend bakmeel

[2 springvormen +/- 20 cm, bakpapier]

..voor het glazuur..

115 g. pure chocolade, in stukjes gebroken
50 g. boter
350 g. poedersuiker
6 el. poedersuiker

-1- de oven voorverwarmen op 190 graden. vet de vormen in en bekleed de bodems met bakpapier.laat de chocolade smelten in een vuurvaste kom boven een pan sudderend water.
-2- klop de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel. klop er de vanille-essence en geleidelijk de losgeklopte eieren door en klop goed na iedere toevoeging.
-3- schep er de gesmolten chocolade en yoghurt door tot alles goed gemengd is.spatel er met een (metalen) lepel het bakmeel door.
-4- verdeel het besalg over de 2 vormen. zet ze 25-30 min. in de oven, of tot ze stevig aanvoelen. stort ze op een werkvlak en laat ze afkoelen.
-5- maak het glazuur: smelt de chocolade met de boter in een pan op laag vuur. neem de pan van het vuur en schep ereerst met een pannenlikker en vervolgens met een garde de poedersuiker en yoghurt door. klop tot het glazuur afgekoeld en iets dikker is. gebruik ca een derde om de 2 helften aan elkaar te plakken.
-6- smeer de rest van het glazuur over de boven- en zijkant. (als het te snel stolt nog wat yoghurt erdoor scheppen) af laten koelen.

je kan de taart versieren met krullen: strijk gesmolten chocolade op een koel oppervlak uit en ga met een metalen spatel onder een kleine hoek over het oppervlak zodat de chocolade over je lemmet opkrult.


bron:compleet culinair-chocolade

Dit artikel is toegevoegd op maandag 24 september 2007

rubriek: zoet
door: Linda

.:reacties

jojo schreef:

nie tevrete
19/02/08 17:33:15

Ronald schreef:

als je net zo goed kan bakken als nederlands schrijven, snap ik waarom 't niet lekker is.. ;)
20/02/08 17:57:51

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.