.:courgettesoep met danish blue

klaar in 25 min.

-recept voor 4 kommen-

...ingrediŽnten...

900 gr. courgette in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
500 ml. groentebouillon
2 tl. gedroogde oregano
2 gedroogde chilipepertjes
115 gr. danish blue
flinke scheut slagroom (150-200 ml.)
olie
[staafmixer/keukenmachine en zeef]

-1- fruit de ui in een scheutje olie glazig, en voeg de courgette, pepertjes en oregano toe. even bakken en dan de bouillon erbij. laten pruttelen tot de courgette goed zacht is.
-2- dit pureren en door een zeef drukken in de pan. (om die hardere schilletjes eruit te krijgen)
-3- slagroom erdoor roeren en nog even laten staan zonder te koken.
-4- als laatste de kaas in stukjes erdoor roeren. dit kun je ook voor het pureren doen, dan voel je geen gesmolten stukjes. kwestie van smaak.

Dit artikel is toegevoegd op zondag 26 augustus 2007

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.