.:te gekke vistaart

hoofdgerecht. recept van jamie oliver. bereiden: +/- 30 min. en nog 20-30 min. oventijd.

-recept voor 4 personen-

...ingrediŽnten...

5 grote aardappels, geschild en in stukken van 2Ĺ cm.
zout en zwarte peper uit de molen
2 scharreleieren
2 grote handen verse spinazie
1 ui, fijngehakt
1 wortel, fijngehakt
olijfolie extra vierge
+/- 3 dl slagroom
2 flinke handen geraspte oude of parmezaanse kaas
sap van 1 citroen
1 tl scherpe mosterd
1 grote hanvol fijngehakte bladpeterselie
500 g schelvis/ kabeljauwfilet, zonder vel en graten, in repen
nootmuskaat


-1- verwarm de oven voor op 230ļ c.
-2- zet de aardappels op in gezouten kokend water, laat weer aan de kook komen en 2 min. laten koken. dan voorzichtig de eieren erbij en 8 min. meekoken. de aardappels zijn dan gaar en de eieren hard. stoom intussen de spinazie in een vergiet die je op de pan zet 1 min.
-3- druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, doe die in een kom en laat de aardappels in de vergiet uitlekken. spoel de eieren af onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in vieren.
-4- bak in een ander pan de ui en wortelin de olie op laag vuur. voeg de slagroom toe en laat aan de kook komen. dan de pan van het vuur halen en de kaas, citroensap,mosterd en peterselie erdoor.
-5- de spinazie, vis en eieren in een grote vuurvaste aardewerken schaal doen, doorroeren en de romige saus erover gieten.
-6- de aardappels prakken met wat olijfolie, zout, peper en nootmuskaat en over de vis verdelen.
-7- 25-30 min. in de oven zetten, of tot het mooi goudbruin is.

[geef er wat groente bij en klaar!]




Dit artikel is toegevoegd op donderdag 22 februari 2007

.:reacties

jojo schreef:

Dit is lekkerrrrrrrrrr !!
26/03/10 14:50:48

Jessie schreef:

Deze vistaart iz zo lekker (en makkelijk)!!!
20/04/10 22:00:34

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.