.: kikkererwtensoep

maaltijdsoep. mijn variant op de traditionele arabische harira. bereiden: +/- 30 min.

recept voor 3 personen-

...ingrediŽnten...

2 el. olijfolie
1 ui, grof gehakt
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
2 theelepels gemalen komijn
3 blikken kikkererwten van 400 gr., met vocht
flinke pluk saffraandraadjes
1 bouillonblokje voor groentenbouillon
400 gr. tomaten, grof gehakt en zonder zaadjes
half bosje koriander
sap van halve citroen
tabasco, zeezout, versgemalen zwarte peper.

[je hebt ook een staafmixer nodig.]

-1- ui bakken tot deze glazig ziet, knoflook en komijn toevoegen en even zachtjes bakken. 1 blik erwten en de saffraan toevoegen. daarna het verkruimelde bouillonblokje en roeren tot dit helemaal opgelost is. dan de rest van de erwten met vocht erbij, samen met 250 ml. water en citroensap. zo'n 15 min. laten koken.
-2- de helft van de tomaten , tabasco zout en peper erbij en de boel pureren met een staafmixer. terug in de pan, rest van tomaten en koriander erbij, even doorwarmen, en klaar!

[lekker met tortilla's of pitabroodjes in reepjes gesneden.]

Dit artikel is toegevoegd op woensdag 21 februari 2007

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.