.:zeeduivel in bananenblad

bijgerecht. bereiden: in principe een half uurtje, maar door het gekloot met dat bananenblad duurt het de 1e keer langer...! maar: het is het zeker waard, superlekker!

-recept voor 4 personen-

...ingrediŽnten...

4 grote bananenbladeren (of wijnbladeren)
wat olijfolie
2 verse rode pepers
2 stengels citroengras, harde buitenste laag en bovenste en onderste deel verwijderd,alleen het witte en zachte deel net boven de wortel gebruiken.
in de lengte snijden om 4 stukjes te krijgen.
1 teen knoflook, fijngehakt
2 flinke handen verse koriander, grof gehakt
sap en schil van 2 limoenen
2 el sesamolie
2 volle el in dunne plakjes gesneden gember
175-225 g zeeduivel of andere witte vis p.p.
1 blikje kokosmelk ŗ 4 dl
4 takjes rozemarijn


-1- Verwarm de oven voor op 230ļ.
-2- Leg de bananenbladeren plat neer en wrijf ze in met de olijfolie. Leg, afgezien van de vis, kokosmelk en rozemarijn, van alle ingrediŽnten iets op een uiteinde. Leg de vis erop en daarop de rest van de ingrediŽnten (behalve de rozemarijn) Giet in ieder pakketje voor je het dichtvouwt 5-6 el kokosmelk en steek het vast met een takje rozemarijn. (of bind het dicht met touw of verzin iets anders om de boel bij elkaar te houden. Bind ze niet luchtdicht af, de smaken moeten zich door de stoom goed kunnen mengen.
-3- Leg ze in een ovenschaal en bak ze 15 min. in de oven. Laat ze 5 min. staan voor het serveren.
[Geef er witte rijst bij, dat neemt lekker de sappen op, en laat iedereen aan tafel de pakketjes uitpakken.]

Dit artikel is toegevoegd op maandag 19 februari 2007

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.