.:garnalensoufflés

lekker hartig bijgerecht. bereiden: in een kwartiertje klaar en dan nog 20 min. in de oven.

-recept voor 4 personen-

...ingrediënten...

200 g gekookte, gepelde garnalen
½ spaans pepertje
handje fijngehakte peterselie
4 grote eieren
2 el geraspte parmezaanse kaas
3 el geraspte oude kaas
2 el crème fraîche
versgemalen peper
zout
klontje boter
[extra: 4 ovenvaste soufflébakjes]

-1- Verwarm de oven voor op 180º C. De bakjes invetten met wat boter.
-2- Verwijder zaad en zaadlijst van de spaanse peper, (of niet, als je het graag pittig hebt) was het vruchtvlees en snijd hem heel fijn.
-3- Klop de eieren los en voeg de crème fraîche, spaanse peper, parmezaanse kaas, peterselie, niet te weinig zout en gemalen peper toe.
-4- Verdeel de garnalen over de bakjes en verdeel het eiermengsel erover. (Schenk ze niet voller dan 2/3,anders stromen ze over.) Strooi er flink wat oude kaas over, dit maakt het lekker hartig!
-5- Zet de bakjes in het midden van de oven en laat ze in 15 á 20 minuten mooi bruin worden en rijzen.

Dit artikel is toegevoegd op maandag 19 februari 2007

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.