.:roulade van knolselderij en blauwe kaas

feestelijk bijgerecht, speciaal voor Maarten. bereiden duurt even, maar dat mag met een feestelijk gerecht.

-recept voor 6 personen.-

...ingrediënten...

1 el boter
225 gekookte spinazie, uitgelekt en fijngehakt
1,5 dl crème fraîche
4 grote eieren, gesplitst
4 el geraspte parmezaanse kaas
snufje nootmuskaat
zout en versgemalen zwarte peper

voor de vulling:

225 g knolselderij
citroensap
75 g gorgonzola
115 g roomkaas

-1- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Beleg een bakblik van 33 x 23 cm met bakpapier.
-2- Verhit de boter in een pan en voeg de spinazie toe. Verwarm de spinazie tot al het vocht is verdampt. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche, eidooiers, parmezaanse kaas en nootmuskaat door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
-3- Klop de eiwitten stijf, schep ze door het spinaziemengsel en doe dat ik het bakblik. gelijkmatig verdelen en gladsrijken.
-4- Bak het mengsel in 10- 15 min. stevig en goudbruin en leg het op een vel bakpapier. verwijder het oude papier, rol de plak op en laat hem iets afkoelen.
-5- Voor de vulling: schil de knolselderij en rasp hem. Besprenkel hem met citroensap. Meng de gorgonola met de roomkaas en roer het mengsel door de knolselderij. Zwarte peper erover strooien.
-6- Rol de plak weer uit, snij de randjes recht, verdeel de vulling erover en rol de plak (zonder papier natuurlijk) weer op.
Je kunt hem warm of gekoeld serveren.


Dit artikel is toegevoegd op maandag 19 februari 2007

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.