.:rode kool met blauwe kaas en linzen

gekke combi, erg lekker!

-recept voor 4 personen-

...ingrediŽnten...

2 rode uien, in dunne ringen
4 el goede azijn
400 gr rode kool, in hele dunne repen
olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt (als je ze hakt i.p.v. de pers is de smaak wat zachter, als je ze perst is de smaak scherper doordat de celwanden openbarsten)
400 gr. linzen (blik, uitgelekt)
blauwe druiven naar smaak(doormidden, anders prikken ze zo moeilijk aan je vork)
200 gr. danish blue
gedroogde dragon naar smaak

-1- de uien mengen met de azijn en 10 min. laten staan.
-2- de rode kool in 2 el olie 2 min. bakken, de knoflook erbij doen en even omscheppen. de ui en linzen toevoegen en de blauwe druiven erbij doen. als laatste de blauwe kaas erboven verbrokkelen en dragon naar smaak toevoegen.
[kan met bijvoorbeeld aardappelsalade, of een (stok-)broodje en knoflookboter]

bron: weet ik niet meer, uit een kooktijdschrift

Dit artikel is toegevoegd op zondag 27 juli 2008

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.